ПК АС4 Кошторис редакції 20.1.010

розміщено в: АС-4 | 0

В програмі удосконалено можливість імпортувати документ формату Excel. Якщо раніше можна було імпортувати кошторисні рядки, вибираючи їх з нормативної бази лише  за обгрунтуваннями, то тепер можна імпортувати кошторисні рядки за назвами робіт (матеріалів) або за початковими фрагментами назв.

Ви можете скористатися цим режимом для зачитування в кошторисну програму Тендерної пропозиції, в котрій, як правило, присутні назви та обсяги, але немає обгрунтувань робіт.

Зверніть увагу на те, що:

  • в імпорті за співпадінням назв не беруть участь рядки, вилучені з Нормативної бази (в програмі вони закреслені);
  • процес зачитування рядків з Нормативної бази за співпадінням назв, на відміну від зачитування за обгрунтуваннями, як правило, триває протягом досить довгого часу.

Примітка:

Документ, котрий Ви імпортуєте, мусить бути попередньо приведений до стандартного формату. Приклад відформатованого документу – файл “Пример_Тендерного_предложения_для_импорта_в_смету.xls”, котрий знаходиться в папці “Excel”, яка, в свою чергу, знаходиться в папці (приблизно) “d:\АС-4\Смета-График версии 20 1”. В цьому файлі обов’язково мусять бути заповнені поля NAIM_T та KOL.