ПК АС4 Кошторис редакції 21.2 – поновлення 002.

розміщено в: АС-4 | 0

Програмний комплекс «АС-4 Будкомплекс»

Оновлення 002 до версії 21.2

від 7 грудня 2021 року

  • В програму внесено новий рівень цін на матеріали і устаткування, в якому значення відпускних цін для матеріалів та устаткування виведені станом на 10.2021 р. з урахуванням показників в розділі «Економічна діяльність» Державної служби статистики.

Примітка: Звертаємо увагу, що зазначені ціни запропоновані у якості орієнтиру і мають бути уточнені в процесі складання кошторисної документації у відповідності до чинних нормативних вимог за результатами проведеного аналізу.

  • В версію 2.002 «АС-4 Будкомлекс» внесено нові показники загальновиробничих витрат для міток, які не були оновлені в версії 001.

Примітка: «Старі» проекти можна перевести на нові показники загальновиробничих витрат, скориставшись кнопкою «Оновити К загальновиробничих для всіх рядків кошторису, згідно їхнім міткам» на формі «Коефіцієнти загальновиробничих витрат» (щоб відкрити цю форму, натисніть кнопочку «…» праворуч від графи «Мітка» будь-якого рядка поточного кошторису).

  • В програму додано можливість вибирати кошторисний рядок не за обгрунтуванням, а за найменуванням розцінки. Це буває актуально, наприклад, в тому випадку, коли в кошторис зачитано великий масив кошторисних рядків з файлу формату Ексель. При цьому, як правило, буває знайдено в базі не всі розцінки, тому що назви деяких з них, під час складання кошторису, могли бути змінені кошторисником відносно нормативної бази.

Для вибору розцінки за найменуванням натисніть, будь ласка , кнопку  – “вибрати рядок за найменуванням”. Відкриється екран:

Ви побачите вікно, в якому можна залишити початковий фрагмент або ключові слова найменування, за якими Ви хочете знайти розцінку. Після пошуку (кнопка “Знайти”) Ви побачите список рядків, що відповідають обраному критерію. Серед них виберіть той, що влаштовує Вас.

 

  • Пункт меню “Довідка”->”Нормативні документи” доповнений інформацією про Настанову з визначення вартості будівництва.