ПК АС-4 Будкомплекс редакції 24.1 та оновлення 001 до нього.

розміщено в: АС-4 | 0

1) За замовчуванням запропоновано значення середньомісячної тривалості робочого часу на 2024 рік з урахуванням продовження військового стану по 14 лютого 2024 року:

– для тарифних сіток №№ 1 – 7; 11 – 21  – 170,25 годин (виходячи із норми тривалості для 40-годинного п’ятиденного робочого тижня – 2043 години);

– для тарифних сіток №№ 8 – 10 – 128 годин (виходячи із норми тривалості для 30-годинного п’ятиденного робочого тижня – 1536 годин);

– для тарифної сітки № 22 – 153,59 години (виходячи із норми тривалості для 36-годинного п’ятиденного робочого тижня – 1843,2 годин).

2) Відбулися деякі зміни в режимах «Матеріальні ресурси» (кнопка  на панелі інструментів режиму «Розрахунок поточних цін») та «Регіональні ціни» (кнопка  на панелі інструментів режиму «Розрахунок поточних цін»).

  • Раніше, вивівши на екран список матеріалів поточного рівня (або список регіональних цін), та вибравши Постачальника (або рівень регіональних цін), Ви могли застосувати до вибраного кошторисного матеріалу (або до всіх матеріалів кошторису, прив’язаних до певних ресурсів списку), назву та ціну або тільки ціну.
  • Тепер, крім цього, Ви можете застосувати до вибраного кошторисного матеріалу (або до всіх матеріалів кошторису, прив’язаних до певних ресурсів списку), лише назву.
  • Для цього виберіть на екрані відповідний перемикач «Застосовувати лише назву» та натисніть кнопу «Застосувати» (для вибраного кошторисного матеріалу) або «Застосувати все» (для всіх матеріалів кошторису, прив’язаних до певних ресурсів списку).

 

3) Здійснено допрацювання режиму Імпорту з Ексель Набору робіт (за назвами) (кнопка на панелі інструментів Локального кошторису).

Відтепер кошторис, створений способом імпорту з Ексель, буде розділятися на розділи (якщо розділи були присутні в форматі Ексель).

Зверніть увагу на те, що створений таким чином кошторис не буде розділятися на локальні кошториси, навіть якщо декілька Локальних кошторисів будуть присутні в форматі Ексель. Вам доведеться розділяти такі Локальні кошториси вручну.

 

4) Відтепер до пошуку кошторисних рядків за назвою (кнопка на панелі інструментів Локального кошторису) додано налаштування: «Застосувати вибране нове обґрунтування для решти не знайдених рядків з такою самою назвою». Тобто, якщо в кошторисі наявні не знайдені кошторисні рядки з однаковими назвами, то Ви можете здійснити пошук за назвою для лише одного з них, і, знайшовши норму, котра Вас задовольнить, застосувати її для всіх таких рядків:

 

5) В цьому оновленні Ви маєте додаткову зручну можливість для роботи з кошторисами, створеними способом зачитування з Ексель за назвами. Натиснувши кнопку в локальному кошторисі, Ви можете залишити на екрані лише рядки, НЕ ЗНАЙДЕНІ під час формування кошторису способом пошуку за назвами. Коли на екрані залишаться лише не знайдені рядки, Вам буде зручніше шукати їх за назвами в Нормативній базі та, знайшовши, переглядати після цього на екрані як наново знайдені.

Оновлення 001 до версії 24.1 від 1 березня 2024 року:

За результатами звірки внесено зміни в прейскурант 26-05-43Е – «Ремонт енергетичного устаткування (ремонтні, експериментальні, налагоджувальні та інші роботи на енергетичному, електротехнічному, паливоспоживчому та газоводоочисному устаткуванні)».

Звірку зроблено згідно з першоджерельним (надрукованим) варіантом прейскуранту 26-05-43Е та узгоджено з іншими кошторисними програмними продуктами.